Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a54n 31K14a66r35a94s95e28k

11. 3. 2023 12:33

Carl Zuckmayer ve svem dile 'Des Teufels General' proslovuje tu slavnou 'antirasistickou' metaforu o mlynici narodu na Rynu. (odehrava se to za nacistickeho Nemecka)

Genral Harras hovori s kapitanem Hartmannem, ktery je smutny, protoze slecna von Morhungenova zrusila zasnuby s nim, protoze se zjistilo, ze u Hartmnnovy babicky je podezreni na zidovsky puvod. Harras rozhorcene vysvetluje Hartmannovi, jak to s tim puvodem lidi od Ryna vlastne je:

A teď si představte linii svých předků Hartmanne - od narození Krista. Byl jeden římský polní kapitán, černoch, snědý jako zralá oliva, který učil latinsky jednu blonďatou dívku. A pak do rodiny přišel židovský obchodník s kořením, byl to seriózní člověk, stal se křesťanem, než se oženil, a založil katolickou rodinnou tradici. - A pak přišel řecký lékař nebo keltský legionář, grišonský zoldak, švédský jezdec, napoleonský voják, uprchly kozák, vorar ze Schwarzwaldu, potulný mlynář z Alsaska, tlustý kapitán z Holandska, Maďar, pandur, důstojník z Vídně, francouzský herec, český hudebník - ti všichni žili na Rýně, rvali se, pili a zpívali a měli děti - a - a Goethe, ten pocházel take o Ryna a Beethoven a Gutenberg a - to je jedno, najděte si to ve slovníku. Byli nejlepší, muj drahý! Nejlepší na světě! A proč? Protože se tam smísily národy. Mísily se - jako vody z pramenů, potoků a řek a pak se slévaly v jeden velký, živý proud. Od Rýna - to znamená: z civilizace. To je přirozená slechta. To je rasa. Buď na ni hrdý, Hartmanne - a splachni babiččiny papíry do záchodu.

0 0
možnosti

No jo, ale ti Slované se mezi sebou mydlí a nenávidí. Moje naděje je spíše západně. EU

2 0
možnosti
Foto

Takže my jsme vlatně národ vyvolených;-D

1 0
možnosti
Foto

Sami sebe často prezentujeme jako hrdé Slovany. Jenže jak se ukázalo, z našich původních genů v nás samých dnes už příliš nezbylo. Spíše než Slovany jsme směsicí mnoha etnických skupin. Od Slovanů máme zejména jazyk, ale neseme si v sobě i mnohé z Keltů a Germánů. Česká národní genografická databáze podle dat vyhodnotila, že pouze tři z deseti Čechů mají v sobě ryze slovanské geny. A to je velmi nízký podíl. Skutečnost je taková, že patříme mezi geneticky nejpestřejší národy v Evropě. Jak se totiž ukázalo, již praotcem Čechem vedení prapředci mohli být velmi důkladně namícháni s jinými etniky. Jak se tedy ukázalo, rozhodně nejsme Slované. Máme blíže téměř ke komukoli jinému, dokonce k Němcům a Rakušanům. Nacionalistické bludy o geneticky čistých Slovanech a Germánech, soupeřících o nadvládu nad střední Evropou, jsou tedy skutečně jen bludy.

2 0
možnosti

Nacionalistické vášně v pravdě boží? To nemyslíte vážně?

4 0
možnosti

Řekl bych, že být Slovanem není pocta a úděl, ale dost těžký průšvih. Vždyť v Evropě od roku 1945 válčí jen a pouze Slované. Především války na Balkáně v 90.letech a prakticky nepřetržité válečné výboje Rusáků. A ostatní etnika jsou v klidu a v pohodě.

Ještě že my, Češi, máme ze Slovanů jen menší část předků. Češi jsou Slované jen asi ze 30%. Já sám se cítím být Germánem, který nějakým řízením osudu hovoří slovanským jazykem.

3 0
možnosti
Foto

On pan autor podle jména také na echt Slovana nevypadá.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 3,84
  • Průměrná čtenost 109x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik