Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nic se nedozvíte pokud se nezeptáte. ;-)

Po dvoudenním zírání do země se začnete rozčilovat, že vám nikdo neřekl, že máte udělat krok. Takže povídám, udělejte krok, nečekejte až něco přijde, běžte tomu naproti a budete mít náskok. ;-)

Panikaříte úplně zbytečně, bomby k nám padat nebudou a s ostatním si poradíme. Jako vždycky, jsme přece Češi. ;-)

1 0
možnosti

Za komunistů nám výrobky vydržely 20 a více let, dnešní výrobky vydrží sotva 7 let což znamená do dvaceti let musíte mít nejméně 3.

Takže to je 3x více surovin a těžby na ty suroviny, více elektřiny, vody, odpadu, více benzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, což znamená více obalových materiálů (folie, papíru), více dřevěných palet atd atd.Tím pádem i více kamionů, je více zničených silnic atd.

Ale tohleto nikdo neřeší.Řeší se pouze koncový uživatel, aby šetřil.

Proč nikdo netlačí na firmy?Ono to je tím, že nenažraní podnikatelé (firmy) potřebují mít stále více zisků a kdyby se šetřilo už od začátku tak ty zisky mít nebudou.

A pokud někdo namítne, že by přibylo nezaměstnaných, tak...také jsme si na začátku šedesátých let nemysleli, že budou volné soboty.Takže proč by nemohly být už volné pátky a nebo mít jen šestihodinovou pracovní dobu (místo tří směn osmihodinových mít čtyři směny šestihodinové).A při šestihodinových směnách by vlastně lidé měli menší výplat a když by byla delší životnost u výrobků, tak by potom byly i lacinější protože by jich nebylo tolik potřeba.

Takže kdyby se vyráběly výrobky s delší životností, více by se šetřila planeta a životní prostředí.Jenže kapitalistický systém je nastaven tak aby měli kapitalisté co největší zisk na úkor životního prostředí a tudíž žádný politik nemá sílu toto změnit.

0 2
možnosti

P40a73v11e12l 66V60é50b41r

9. 8. 2022 12:39

To nebylo díky komunistům. Ti nikdy neurčovali trendy ve výrobě, ale měli velkou starost, aby neztratili koleje (na vlak, který jim ujel, ani nedohlédli). Čest výjimkám, které však nevznikly díky systému, ale navzdory systému.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS