Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nehledíc na počasí tvořím, a to počasí je v nás

Kdo hledá moudrost, vytvoří o moudrosti svůj názor tím, že pochopí Božství, které bytuje ve všem. Takové Božství vytvoří klíč k životu, který žijete.

Láska, pokora, moudrost a střípky života, jak spolu souvisí (pracovní název)

 

Kdo nabude významnosti pochopí vše. Tato slova jsou slovy člověka, který obsáhne tolik, kolik mu bylo dáno do vínku. Však jsou lidé, co chtějí víc. A není to potřeba získat, ale je to o sdílení a potřebě dát všemu co si zaslouží. Tito lidé nedokáží se zastavit před problémem své nedokonalosti a dokáží skutečně jít dál. Však takových lidí není mnoho.Tento úvod byl důležitý. Nyní k otázce. Na otázku moudrosti, lásky a pochopení jednoty stojí vše. Taková jednota se skládá ze všeho a obsahuje vše. Tedy nedá se dívat na jednotlivost, ale na jednotu, kterou zastává. Ta jednota znamená toto:

 

Naznačím-li konec, naznačím i začátek. Naznačím-li poznatek, dostanu i poznání, které je koncem. Toto schéma buduje v nás onu mantru života. A tato mantra života je mantrou člověka, jako Boha.

 

Po těchto slovech bude hodně otázek. Však jedna otázka bude nejdůležitější a to tato:Kdo si myslí, že dosáhl cíle, stojí na počátku. Kdo si myslí, že je na konci, ten stojí na samém okraji propasti, však taková propast ještě nebyla, aby člověk nedokázal tuto propast překročit. Proto říkám toto:

 

Kdo najde v životě cokoliv, co bude důležité pro Boha a stejně i pro stvoření, ten najde původ všeho. Tento původ se nedá popsat, dá se jen naznačit, a to těmito slovy:Najdeme-li moudrost, najdeme i toho, kdo i není? Tato otázka dá rozuzlení a to takové, že rozuzlení nebude rozuzlením, ale životem, který žijete.

 

 Tohle je vše, co jsem chtěl říci, právě taková je moje pravda, a to je pravda i stvořitele, který nalezl pravdu v sobě i ve mně.

 

Děkuji Vám za pozornost.

 

J.H.

 

Slovo jako pravda, proč slovo není pravdou?

 

Perex: Slovo bývalo pravdou, však v dnešní době již přestává být, proč tomu tak je, je nabíledni. Lidé nevěří a jdou životem bez Boha i víry v to, co tvoří on a život.

 

Svoboda a pravda (pracovní název)

 

Jsou vzletná slova pro pravdu i svobodu. Však ta nám poslední dobou upadají, co je příčinou tohoto úpadku?První příčinou je poznatek, že lidé jsou konzumem tak omámeni, že jim nestojí již za pozornost. Jsou to lidé využiti ke špinavé práci a je těchto lidí nejvíc. Je-li jich nejvíc jen tuším a předpokládám, protože se s nimi člověk může setkat na každém kroku. Pak je tu druhá skupina lidí. Tito lidé již ví, co je mantrou pravdy a tím je svoboda. Bez svobody není pravdy. Tímto bych toto členění ukončil.Na druhou stranu bez pravdy není svobody a jak tedy vnímají pravdu ti, co dokáží pravdu sdílet a i opečovávat, protože vše, co je pravdou vyžaduje péči. Jinak pravda zaniká a je asimilována lží. Jak to myslím? Myslím to takto:Na základě pravdy se odděluje pravdivá složka od lži. Toto probíhá v člověku na úrovni duše a ta duše trpí, pokud je pravda pošlapávána. Tak jak trpí duše, trpí i člověk, který duši nese. Pravda je tedy tím, co obhospodařuje obě těla člověka, kdy duch je tím, co má přístup k Božství jako poznatku těla i duše, tedy je ve významné výhodě a je poznán jedině tehdy, když duše i tělo jsou v pravdě.Toto poznání má jeden háček, ten háček spočívá ve víře a ta víra určuje, co bude i pravdou. Pravda tedy není o víře v pravdu, ale o víře v život, který je pravdou. Tímto dělíme život na pravdivý a falešný, plný pozlátek a líbivých hesel, které nedělají nic jiného, než svádí z cesty všechny ty, co jim uvěří.Pravda tak má přídomek vědomá, protože to, že duše i duch a tělo jednají ve vzájemné shodě, dokáže přinést všemu co má a tady je zárodek filosofie, která spatří světlo světa v pozdější době, kdy, již dnes můžete pochopit onen zdroj této filosofie. Ten zdroj je v Božství, které bytuje ve vás.Na samý závěr bych měl přístupnou poznámku pro ty, co nevěří. Víra je poznatek duše, těla i ducha a Boha, který jde s vámi. To že necítíte ono Božství, je na vině jen vaše nízká snaha poznat život. Kdo pozná život ve své podstatě, ten bude Bohem pověřený k tomu, aby vedl to, co má vést, což vyplývá z poznatků duše.Tímto bych se rozloučil a poznamenal na samý závěr, že duše je pravdivá do té míry, jakou máte duši, takovou máte pravdu. Proto jsou různé pravdy mezi lidmi, kdy jedni říkají věřím a druzí říkají jdu, a přitom konají jinak. To že konají jinak, že věří, je dílem duše, která potřebuje povýšit a tohle téma si nechám na příště.

 

 Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám hodně zdaru v dnešním dni.

 

 J.H.

Autor: Jiří Herblich | pátek 8.3.2024 8:53 | karma článku: 4,58 | přečteno: 133x
  • Další články autora

Jiří Herblich

U zrodu myšlenky stál ten, kdo hovoří jako ten, kdo jde

Jedině těmito slovy pochopíte, o co jde této filosofii, jde o poznání těla i duše. Kdy duše je jako tělo a tělo jako duše. Jen se nebát jim dát to co potřebují

29.4.2024 v 5:43 | Karma: 0 | Přečteno: 20x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Sjednej si pojištění proti úpadku, protože slova jsou jak vítr, co shodí vše

Nehledejte moudrost tam, kde není, ale žijte životem svým takovým, že život je jako jeden, jen tímto pochopíte vše.

26.4.2024 v 6:04 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Poznání je ošemetná věc, stačí málo a člověk ztratí vše

Nehledejte v těchto slovech jen poznání, ale i výraz duše tak velké, jak velký je tento svět. Proto si tyto slova vryjte do své duše tím, že je pochopíte.

24.4.2024 v 7:37 | Karma: 0 | Přečteno: 50x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Na počátku každé filosofie stojí zákony světa a ty zní takto

Hledáte-li zákony světa naleznete zákon jednoty všeho. Tato jednota je tvořena vším, co obsahujete. Proto si přejte poznat sám sebe jako jednotu, protože tohle je úhelný kámen světa.

22.4.2024 v 6:22 | Karma: 4,84 | Přečteno: 164x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Hledající, nalézá odpovědi v životě

Kdo najde v životě moudrost, ten nebude strádat a bude vědět kudy se dát. To jen lidé tápající, nevšímajíc si života, nebudou s to dostát všemu čeho se zavázali, že dostojí. Buďte těmi, co zvítězí, sami nad sebou.

19.4.2024 v 11:36 | Karma: 3,79 | Přečteno: 139x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 311
  • Celková karma 3,72
  • Průměrná čtenost 109x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik