Nedej nic na pochopení tohoto příběhu. Jsou i jiné příběhy.

Nebýt příběhu nezaznělo by tu nic o věčnosti. Taková síla vyvěrá jen z toho, co tvoří věčnost.......

Aby vůle toho kdo je, byla i mojí vůlí. (pracovní název)

Jediné slovo znamená poznat vše. Takové slovo již bylo odkryto, ne lidem, ale člověku, který o svém životě přemýšlí jako o moudrosti světa. Tato moudrost se chce projevit v každém z nás a lidé říkají, jsme. Dále říkají nejsme, přesto jsem. Chápete, lidé si nedokáží představit, že by nebyli. Kdo tedy je a není? Je a není, nejen člověk, ale vše. Tohle vše bytuje z toho co povstalo na samém počátku.  

Toto téma, má však atributy tajemství, které by nebylo dobré sdělovat, ale kdo pochopí toto tajemství, rozluští nejednu hádanku.

Tou hádankou je tento příběh:

Na dně moře leží perla, hlásil kapitán. Kdo si troufne si pro ni skočit, zeptal se? Nikdo se nehlásil, všude totiž plavali žraloci, kteří hrozili každému, kdo by se jen opovážil. Nikdo se nehlásí? Řekl sklesle kapitán? Nikdo, kdo by chtěl přijít o život, řekl jeden. Ten jeden však věděl jak úkol splnit. Netrvalo dlouho a perlu přinesl kapitánovi. Kdo jsi, optal se kapitán? Jsem člověk, který našel vše tím, že pochopil co je onou perlou.

Tento příběh je smyslem života, který žijete. Není to život sám, ale život toho, kdo vás poslal. Není to život toho, kdo vás poslal, ale život všech, kteří jsou tebou jako ty jimi. Taková síla pramení z poznání této vzájemnosti, která plodí vše.

Na samý závěr dám jedno přísloví:

Kdo trpí, bude poznán jako trpitel, však kdo nepochopí proč trpí, bude trpět do konce věků.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 29.6.2023 20:41 | karma článku: 4,32 | přečteno: 107x