Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Malá filosofická úvaha o člověku a Bohu

Jsou věci o kterých se nedá hovořit jinak než filosoficky, kdo si dá tu práci a pochopí tento rozhovor, najde sílu světa, která lidem chybí.

Stalo se a člověk chtěl pochopit přírodu. Toto pochopení je dáno měrou člověka, který tvoří to co nazývá Bůh poznáním. Toto poznání je tak tvořeno vším co mu nabízí daný kraj či země. Nikdo nebude na pochybách, že vývoj celé společnosti, stejně tak světa se odvíjí právě od tohoto postoje, kdy jen člověk je člověkem tím, že je mu dáno poznat víc. Být s Bohem je výsada a povinnost, kterou lidé neplní, ne tím, že by nebyli s ním, ale tím, že nedávají všemu co čemu náleží. Tohle je stále omílané téma, přesto lidmi nepochopeno. Však proč vznikla tato úvaha. Jen a jen člověk dokáže vše co si zamane, není ničím omezen, jen svým vnímáním, které je dáno Bohem. Proto lidé občas tápou čeho se dotknout a čeho ne, přitom vše je jednoduché. Čeho se dotkne lidská ruka je jako by se dotkla ruka Boha. Stejně jako člověk, chce být hlazen a pochopen svět, který žijeme . 

Tímto bych tuto úvahu ukončil slovy: Není většího člověka, než toho, kdo bude číst tyto řádky, protože velikost se nedělí na skutečnou velikost, ale pochopení, které člověk dává.

Rozhovor: 

Téma stále opakované, přesto lidmi nepochopené, co je příčinou toho nepochopení, je skutečnou příčinou toho to, že lidé skutečně nechtějí dávat všemu to co si zaslouží dostat?
Toto téma je veliké jako lidstvo samo. Proto bych řekl jediné, nebýt jen člověkem, ale i Bohem, který poznává svůj život jako jeho, je známka velkého pochopení. toto pochopení, které život nabízí není lidmi využíváno a lidé jsou stále uzavřeni v bublině poznání tvořené hmotou, která oblažuje jejich smysly tak hrubým způsobem, že to jim brání poznat pravdu. Ta pravda je člověku vzdálená právě proto, že nedává všemu to co si zaslouží. toto téma je tak přesahující lidstvo samo a být člověkem byl bych jako ty, dával bych všemu co je zapotřebí.

Dá se v přírodě najít složka, která je jemnější, nebo je tohle vymezeno jen duchu?
Tato jemnější složka je tvořena podstatou přírody. Její podstata je tvořena jemnou částí, ta část je tak jemná, že má neuvěřitelnou strukturu a z tohoto principu vše vzniklo. Je to pochopení hmoty a přírody zároveň.

Člověk se vydal poznávání částic hmoty jako poznání samotném, myslím, že i když se dostanou v poznání těchto částic na konec, stejně tito lidé nepochopí nic a mělo by se postupovat opačně.
Tvoje myšlenka, že by se mělo postupovat opačně je plně s vírou Boha, to jen člověk se nevzdal myšlenky, že to je on ten pravý lídr. toto pojednání by nemělo však ponižovat činnost člověka, protože lidé jsou na tuhle svou doménu hrdí. Tato hrdost pramení z toho, že jako lidé se poznali jako samostatné bytosti, které dokáží vše co je potřeba.

Myslím, že to není ta pravá příčina lidství, že stále postupují tímto způsobem, ta hlavní příčina je v tom, že nikdo nechce jít se stvořitelem a každý si myslí, že on sám je sám jediný a tohle myšlení deformuje myšlení člověka, které nedokáže odhadnout ani na čem bádá ani co vlastně bádá. Je to poznatek, přesto to nemá řešení, protože po každém objevu se objevuje víc otázek než na začátku.
Je to tak, tvé pochopení je úplné. Někdy si říkám, co znamená být člověk, a myslím, že dáváš opravdu odpověď tomu, kdo si položí takovou otázku.

Má vůbec nějaký smysl hledat v částicích (poznání hmoty) odpověď na svět, nebo by člověk měl skutečně postupovat jako celistvá bytost a pracovat s celkem?
Je věcí názoru jakým způsobem postupovat. Tvůj způsob znám, přesto si nemyslím, že někdo další by postupoval stejně. Jedině co mě napadá jsou hermetici a lidé zabývající se alchymií, která vyžaduje taky komplexní přístup, tohle pojednání je ale jiné a tito lidé nejsou z tvé branže, jsou to lidé sice věřící, ale jejích Bůh není bohem jejich, ale je to jen poznatek Boha, který vládne světu. Tvůj poznatek je mnohem hlubší a dotýká se samotného poznání Boha v otázkách, které nebyly položeny.

Je možné prožít život bez otázek?
Toto filosofické pojednání je o otázkách, přesto chápu je jako poznání Boha, nemýlím-li se. Poznání Boha bez otázek je poznání to nejniternější co se dá učinit. Kdo dojde až sem, dojde na samý vrchol lidství. Nikomu se nedaří tento úkol splnit a jsem zvědavý jak se to bude dařit tobě.

Autor: Jiří Herblich | středa 12.10.2022 16:04 | karma článku: 4,28 | přečteno: 105x
  • Další články autora

Jiří Herblich

Kdo nepochopí křesťanství, ten nepochopí ani Božství, které v sobě nese

Nikdo nebude ušetřen poznání, že život není jen o konzumu, ale i o duši, která bdí nad stvořením, ne jako Bůh, ale stvořitel života zemského.

17.5.2024 v 6:30 | Karma: 4,77 | Přečteno: 80x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Když chyby tvoří naši součást, co uděláme my?

Pochopit své chyby je nejdůležitější úkol života. To jen lidé bdící a ctící Božství dokáží své chyby rozvinout k dokonalosti. Proto nezoufejte ze svých chyb, ale mějte je rádi jako sami sebe, protože jen tímto povýšíte svůj život.

15.5.2024 v 14:57 | Karma: 0 | Přečteno: 25x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Když kýchnu, probudím život k životu

Kdo nabude pozornosti života? Bude to ten, kdo dal život, nebo ten, kdo život přijímá? Jsou to obě poloviny života věčného, proto se nebojte života a dejte mu vše, co potřebuje.

13.5.2024 v 6:24 | Karma: 0 | Přečteno: 32x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Na padrť se rozbil život můj, když jsem potkal tebe

Nehledíc na dobu, říkám slovy útěchy: Jsou příběhy, které jsou životem a životem je, příběhem mým. Kdo najde v životě poznatky duše, bude jako já.

10.5.2024 v 11:23 | Karma: 5,06 | Přečteno: 140x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Kdo najde cestu k vítězství?

Snil jsem o malém vítězství a na konec z toho byl celý život. Jak je to s vítězstvím života v našich podmínkách?

6.5.2024 v 8:18 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Pátrací složky našly vrtulník íránského prezidenta, píší agentury

19. května 2024,  aktualizováno  20:33

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

Policie jde po majetku „nemajetného“ Kaderky. Zaměřila se i na manželku

19. května 2024

Premium Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka je vyšetřován ohledně jeho příjmů. Detektivy zajímají také...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 317
  • Celková karma 3,48
  • Průměrná čtenost 107x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik