Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zahrádkaření bez rytí

Zemědělství je obor, který rozhoduje o životě člověka, proto by nemělo být přehlíženo i kdyby to byla jen malá zahrada.

Dlouhé období lidské existence byl člověk spjat s půdou. Jeho počínání rozhodovalo o bytí a nebytí člověka. V současné době panují jiné podmínky a to co se odehrává je revoluční změna, kdy od kvantity se pomalu přesouváme ke kvalitě. Jak tohoto stavu dosáhnout? Jedním ze základních předpokladů je poznatek, že člověk dokáže všemu dát co potřebuje. Tímto poznatkem bude poměřovat svět ve kterém žije. Jsou lidé, kteří dokáží skutečně pochopit vše a dávají světu své pochopení, přesto to nestačí a měli bychom jít dál. Jako člověk uvedu příklady, které si myslím budou ilustrativní pro budoucí dobu, která nastane, až lidé postupně vše pochopí v čem se týká hlavní změna.

První bod bude ten, že člověk se bude snažit vše pěstovat v tom smyslu, že nebude obracet půdu z důvodu, že vše co žije z půdy prochází katastrofou zvané orba. Tímto bych začal. Orba byla na základě zkušeností našich předků aplikována po celá staletí a bylo to jediné východisko z toho jak redukovat plevel. V nastalé době již víme, že existuje ještě další cesta a, že bezorebné hospodaření se může setkat s úspěchem pokud člověk dodrží jistá pravidla. 
Jedním z pravidel je to, že by se měla vynechat chemie, která poškozuje půdní život jako celek. 
Druhé pravidlo by znělo ve smyslu, dělej vše tak jako by se dotýkalo tebe. 
Třetí bod je o tom, že člověk pochopí, až vše zažije. Jen výjimečně jsou lidé na tom tak dobře, že ví vše předem.

Uvedu příklady, které budou iluzorní pro hospodaření s půdou:
- Nedej se zviklat tím, že ti daná plodina neroste jak by měla, ale chtěj poznat systém, který ti umožní nastavit pravidla tak, že vše poroste jak má.
- Není jalové půdy, jen neschopného člověka, který nedokázal pochopit co půda skýtá, tedy poznání.
-  Člověk je tvor snaživý a proto bude na jeho rozhodnutích, aby dal všemu co mu náleží, ve smyslu toho, že rostliny zahrne takovou péčí, která bude odpovídat jejich přirozenému způsobu života.
- Nikdy se nesnažit plodiny pěstovat tak, že je budete vystavovat stresu, který je nejčastěji způsobem tím, že nepochopením způsobu pěstováním se buduje vztah člověk - rostlina.

Jak by mohl vypadat iluzorní příklad člověka, který chápe potřeby rostlin.
Jedním z východisek je to, že se nebude snažit orat, bude snažit používat přírodní hnojivo a nebude se zlobit pokud vše nebude takové jak si představuje. Celé to zakrývá mulč, který chrání zemi před působením slunce dodává rostlinám živiny. Jen tímto přístupem je v současné době možné zajistit vyrovnanou výživu rostlin, na polích to však bude jiné. Tyto pravidla jsou určeny pro zahrady, které jsou obhospodařovány člověkem v malém, ale s láskou. Pokud budeme chtít rostliny obhospodařovat ve velkém, jisté možnosti tu jsou i pro takové podmínky. Jednou z podmínek pěstování ve velkém, je určit co se dá pěstovat v malém a co jen ve velkém způsobu. Neplatí tu totiž pravidlo, že vše co se dá pěstovat v malém, se dá přenést do velikého pěstován. Jsou zde jisté hranice, které by jsme měli poznat. Jednou z takových hranic je poznatek, že rostliny vyžadují to o čem jsem psal, ale dokáží tyto podmínky oželet pokud není zbytí. Způsob uvažování rostli je podobný člověku, který se taky snaží přizpůsobit k tomu v čem žije. Rostliny nejsou výjimkou. Kde je tedy problém? Problém je v míře, kterou by lidé dělali, tím, že nedokáží určit co je vhodné a co již ne. K pochopení uvedu příklad, kdy člověk si dokáže představit rostliny na zahradě, přesto na poli mu to nevadí a myslí si, že rostliny na poli budou mít stejnou kvalitu jako na záhoně s mulčem a péčí člověka, který se snaží pochopit co potřebuje. Zatím nenastala doba, aby jsme jako lidé poznali rozdíl takové stravy, v budoucnosti taková doba nastane a lidé budou ke své stravě mnohem více vnímavější než tomu je dnes. V takové době již nebude možné pěstovat rostliny v podmínkách v jakých se pěstují dnes z důvodu jejich chuti, která bude tímto poznamenána.
Příprava na budoucnost se dá již udělat dnes, snažit se být člověkem v každé situaci a dát všemu to co potřebuje je krédo člověka, který Ví.

Na závěr bych popřál všem, ať vám to roste. 

Odkazy:  
https://craftsmanship-net.translate.goog/the-drought-fighter/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

pro ilustraci o schopnostech vcítění se lidí do přírody v tom, že dokáží pěstovat vše způsobem jaký je podobný malém provedení, tedy zahrady, jen přeměněné na větší míru.
--------------------------------------------------------------------------------------
Celé to vzniklo na základě článku o genové manipulaci, která zvýší výnos až o 30%.

Vlastní názor:
Potřebujeme u plodin větší kvalitu či jejich množství?
Pochopit tuto otázku je důležité jak z pohledu člověka, tak Boha, který se snaží dát všemu co jest. Kdo jde s Bohem Ví, jak se postavit k problému množství a kvality, kdy jedno jde v rukou s druhým, kdy ve výsledku nejde o kompromis, ale dokonalost samu, kdy jedno Ví o druhém. Toto vědění musí být vysvětleno. Je tohle vědění tím, čím je vědomí rostlin? Zdali tomu tak je pochopíme  vzápětí. Na jedné straně se člověk snaží dostát vyšším požadavkům na kvalitu a dokáže držet krok s kvalitou a dokonalostí projevu rostlin, tohle by však mohlo vzít brzo za své. Dokonalost je podporována Bohem tím, že dokáže projevit v každý okamžik jak na tom je. Pokud se projevuje v  kvalitě dokáže dát všemu co potřebuje, což se u rostlin projevuje tak, že roste do krásy, kdy poměry jejího těla jsou takové, že odpovídají zadání Boha tím, že dokáží vytvořit jednotu. Pokud tento poměr člověk poruší, způsobí to v budoucnosti problémy s kvalitou stravy, která nebude odpovídat kvalitě, ale množství, které bude ochuzeno o právě tu kvalitu, která vyplývá z tohoto poznání.

Rozhovor:
Jak by měl člověk postupovat, jak doposud, nebo je cesta na kterou se vydal člověk špatná?
Cesta po které se člověk v budoucnosti vydá nebude dobrá, to mohu říci již dnes. Kdy člověk nepochopí Boha a člověk bude odtržený od toho co reprezentuje, tedy kvalitu v projevu, která bude odpovídat člověku, který Ví. 

Je řešením a návrat k normálu tj. vytvoření struktury Bio potravin, které by nahradily tyto mutanty, nebo bude jíž všechna běžná strava poškozena touto snahou?
Tyto věci se týkají věcí budoucích, proto věz, že lidé prozřou a budou vědět co je a co není dobré. Chce to čas, kdy lidé budou nuceni zaujmout postoj člověka, který Ví, aniž by se přiblížili k tomuto stavu.

Vlastní názor:
Láskou a pokorou vstříc novému poznání přírody
Poznání člověka je dané tím, že věří. Kdo přijme toto poznání pochopí o čem je život. Život se skládá z rozličných poznatků, přesto všechny působí tak, že člověka posouvají do stavu, kdy bude muset vědět. Toto vědění bude jiné, než u lidí, kteří Ví. Tito lidé budou postupovat tak, že budou vlastní iniciativou a chtěním poznat Boha ve své kráse, přitom si uvědomovat, že vše co je stvořeno, je touto krásou. Tito lidé jsou Bohem vyvoleni a by dělali společnost lidem, kteří na tom nejsou tak dobře a jejich vědění vychází z poznatků lidí, kteří dělají právě to co uznají za vhodné, z poznatku člověka, který se myslí, že Ví. Je v tomto zásadní rozdíl, kdy skutečné vědění bude podporované Bohem, a toto částečné lidmi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 28.7.2022 11:12 | karma článku: 6,06 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Jiří Herblich

Když kýchnu, probudím život k životu

Kdo nabude pozornosti života? Bude to ten, kdo dal život, nebo ten, kdo život přijímá? Jsou to obě poloviny života věčného, proto se nebojte života a dejte mu vše, co potřebuje.

13.5.2024 v 6:24 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Na padrť se rozbil život můj, když jsem potkal tebe

Nehledíc na dobu, říkám slovy útěchy: Jsou příběhy, které jsou životem a životem je, příběhem mým. Kdo najde v životě poznatky duše, bude jako já.

10.5.2024 v 11:23 | Karma: 5,00 | Přečteno: 133x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Kdo najde cestu k vítězství?

Snil jsem o malém vítězství a na konec z toho byl celý život. Jak je to s vítězstvím života v našich podmínkách?

6.5.2024 v 8:18 | Karma: 0 | Přečteno: 40x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Slovo jako ticho nebylo nikdy blíže vám

Kdo najde v tichu Božství, ten najde vše jako jedno v tom, co tvoří. Protože ticho je základ všeho stvoření, kdy v tichu se rodí vše.

2.5.2024 v 6:05 | Karma: 0 | Přečteno: 25x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

U zrodu myšlenky stál ten, kdo hovoří jako ten, kdo jde

Jedině těmito slovy pochopíte, o co jde této filosofii, jde o poznání těla i duše. Kdy duše je jako tělo a tělo jako duše. Jen se nebát jim dát to co potřebují

29.4.2024 v 5:43 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Zmatky kolem přijímaček: část škol dala špatné pořadí, Cermat se snaží o opravu

13. května 2024  18:21,  aktualizováno  19:53

Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, sdělil v...

Půjde Severní Irsko svou cestou? Soud tam odmítl britský imigrační zákon

13. května 2024  19:52

Některé části britského imigračního zákona nelze v Severním Irsku uplatňovat. Rozhodl o tom vrchní...

Klíčový svědek: Platil jsem, aby o Trumpovi nevycházely negativní zprávy

13. května 2024  18:16,  aktualizováno  19:27

Někdejší právník amerického exprezidenta Donalda Trumpa Michael Cohen u soudu vypověděl, že v roce...

Slibovala, že rozvod nic nezmění. Přesto Melinda Gatesová v čele nadace skončí

13. května 2024  19:23

Z pozice spolupředsedkyně Nadace Billa a Melindy Gatesových odchází Melinda Gatesová, v pondělí to...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 315
  • Celková karma 3,49
  • Průměrná čtenost 107x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik