Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hledání Boha v otázkách a odpovědích

Ne vždy jsou věci nejasné, záleží jen na otázkách, které jsou položeny. Ty které vyvěrají ze samotné podstaty člověka jsou hodnotné nejvíc, protože osvětlují cestu světlem, které nehasne.

Rozhovor jako nejlepší volba k pochopení, co platí o životě platí i k Bohu.

I. Něco o ekonomice

II. Téma lásky

Hodnota měny určená výrobou?
Je paradox si myslet, že měna je určena schopností vyrábět. Tohle základní kámen ekonomiky, kdy ekonomika je stálá a výroba rovněž, kdy se jen přetváří podle požadavku společnosti. Pokud se ti zdá, že výroba určuje hodnotu měny, byl by to paradox, který by určoval celkové pojetí světa. Bohužel je situace taková, že jsou snahy tímto poměřovat svět. Proto radím dívej se na ekonomiku jako nádobu, která má svůj objem daný a dokáže jen to co dokáží lidé v dané zemi.

Pokud je daná ekonomika, pak jak vzniká inflace, což pak je tvořena jen dluhem?
Pokud se podíváme na inflaci jako dluh, je to poznatek, který udělal moderní člověk. Poznatek, který bude znovu přezkoumán a bude znovu navozen stav rovnováhy, která bude vyplývat z polohy člověka jako tvůrce. Tento pojem tvůrce bude ukazovat kudy se má ekonomika vydat aby splnila své základní postavení, které bude dané vztahem člověk a budoucí postoj k Bohu jako hlavním určovatelem hodnot.

Kdo tedy určuje hodnotu věcí?
Je to poznatek, který by neměl zapadnout. Postoj člověka je na jedné straně globálně progresivní, přesto by neměl ani v takovém postoji zapomínat na jakých základech je vybudován svět, který je vytvořen tak, že vše má svoji hodnotu podle toho jakou měrou je určena v ekonomice. Pokud míra něčeho je nesmyslně nastavena vysoko, bují inflace a buduje se něco co posouvá ekonomiku do stavu, kdy se bude vytvářet nerovnováha. Skutečná rovnováha se tvoří právě tím, že člověk chápe Boha jako Bůh chápe člověka.

Dá se říci, že vzájemným pochopení mezi člověkem a Bohem se vytváří skutečný vztah a názor na realitu, že vše dostává co potřebuje?
Je to tak, pochopení je od toho aby nabídlo vše co potřebuje člověk k životu, stejné je to u Boha.

Jak má člověk vnímat ten kvalitativní rozpor mezi člověkem a Bohem, kdy se těžko může vžít člověk do stavu Boha aby dokázal vědět co by mohl chtít?
Tento poznatek, který ti řeknu bude důležitý. Bůh si přeje aby vše bylo založeno na vzájemném porozumění, tedy, že vše dostane to co potřebuje. Pochopit celou problematiku je posláním člověka tady na zemi a dokáže to skutečně jen velice vyspělý člověk, který ví co nabyl a co vydal aby pochopil co má být dáno.

Dá se pak mluvit o společném cíli s Bohem?
Dalo by se o tom mluvit, přestože tohle bude vyhraněno jen výjimečným osobnostem, kteří Ví co by měli vykonat aby byla naplněna posloupnost chtění a vědění.

Je inflace de facto nutná, nebo je to s ní tak, že v mírné podobě pomáhá, ale měla by být celkově nepatrná vzhledem k poměrům na zemi?
Poměry na zemi dávají inflaci jiný rozměr, než jaký by inflace měla mít. Proto odpovím takhle. Vzhledem k otázce je důležité si představit co je to inflace? Inflace je poznatek, že se něco mění, což je svým způsobem vývoj a ten není možné zastavit. Proto chtít něco zakonzervovat aby ceny byly stálé nejde, bude to inflace co způsobí snahu se vyvíjet a tím definovat nové poměry na zemi.

Jak vysoká by měla být inflace, podle mne by mělo stačit jedno procento, ale nejsem si jistý jakou hodnotu by ve skutečnosti měla mít.
Definovat inflaci číselně, nejde. Pokud by jsme se bavili o inflaci v číslech bude to jiné pojednání než filosofické.

Je rozdíl mezi inflací způsobem normálním vývojem společnosti a společností, která založí svoje bytí na dluhu jako vývojového prostředku?
Pochopit inflaci není vůbec složité. Proto uvedu příklad. Inflace je způsobena tím, že se svět mění. Jeho vývoj je definován tak, že inflace dostane právě to co společnost prožívá, pokud je tvořena tím, že vše je založené na dluhu, pak bude tomu odpovídat i inflace, pokud by společnost chtěla založit své bytí na reálných aktivech, které vyplývají z podstaty světa, bude situace diametrálně odlišná. Nedá se to porovnávat, proto si globalisti přejí aby celá země padla do jejich rukou tím, že budou inflaci řídit právě oni. Tímto si zotročují svět a všechny co na tuhle hru přistoupí.

 

II. Téma Lásky

Co přináší zamilovaný člověk světu?
Pochopení situace je takové, že člověk, který miluje víc než obvykle dává světu poznání, že zdroj ležící za Bohem je silnější než jeho zprostředkovatel.

Je možné, že se láska vytrácí s věkem, nebo se jen transformuje do stavu kdy člověk Ví?
Pochopení, které dáváš je takové, že vědět znamená milovat, tohle je základ všeho.

Jak potom vypadá ona láska, pokud člověk se přikloní ke lži?
Pochopení je jedna stránka všeho. Pokud se dotyčný přikloní ke lži, nepochopí z nabízeného nic a půjde cestou, která nikam nevede. Je to cesta bez konce, která nemá počátek ani konec, je to cesta, která půjde všemožnými strastmi a poznáním, že ve lži nelze nalézt to co člověk miluje a to je spravedlnost a víra.

Principielně je láska poznání skutečnosti, která se dá vyjádřit tím jak člověk žije?
Je to tak, jak jsi napsal.

Je v lidech stejné množství lásky co dřív, nebo je současná situace zapříčiněna stavem, kdy lásky mezi lidmi valem ubývá?
Nedá se říci, jestli je mezi lidmi více či méně lásky. Tohle by věděl jedině Bůh. Pokud mohu říci svůj názor, tak láska je dar, který se nedá skrývat. Pokud máš pocit, že lidé nežijí v lásce pak je to pocit člověka, ale Bůh může mít na to jiný názor.

Nemyslím si že lásky by muselo ubývat, ale mám dojem, že láska kterou lidé vyznávají je takové, že nechce se rozšiřovat a zpracovat témata, která nechce přijmout. Tohle omezení lidi degraduje lásku, přitom i láska by se měla rozvíjet, nemyslíš?
Je to tak, poznání lásky dává člověku poznání skutečnosti, která na něj působí způsobem jakým sám jedná. Pokud daný člověk dokáže lásku zpracovat tím způsobem, že láska je daná a rozšiřuje se způsobem daného člověka, pak je vše v pořádku. Bohužel tohle se moc často neděje. Většina lidí je spokojená s tím co dokáží vstřebat a nechtějí jít dál. Myslím, že tvé působení na lidi je takové, že je nutíš poznávat nové poznatky lásky, která se skrývá všude kolem nich.

Dá se říci, že pravda a láska jsou jedno?
Je to poznatek člověka, který Ví.

Byla doba, kdy bylo tohle téma lásky a pravdy zdiskreditováno, myslím, že nemá cenu uvádět jméno. Přesto si myslím, že tohle je téma, které by mělo hýbat společností. Záleží na člověku jakou dokáže dát lásku a ve výsledku to pak taky tak dopadne?
Pochopení lásky je dáno člověku tím jak žije. Pokud jeho život byl provázen lží a nepravostmi, pak tomu bude odpovídat i jeho lásce a celým jejím projevem. Pochopit znamená jít dál, takže i tady se dají udělat zázraky, přesto ten člověk, kterého si nechtěl jmenovat skutečně tomu udělal medvědí službu, když se oháněl láskou, kterou nikdy neměl ve stavu aby oslovovala širší společnost.

Dá se mluvit o nějakém úkolu pro lidstvo pro nadcházející období, nebo je to součástí širšího plánu o kterém se nedá mluvit?
Tohle téma je staré jako lidstvo samo. Proto uvedu jen to co vím. Bůh by si přál aby lidé dokázali pochopit jeho kroky a chtěli jít dál a nesetrvávat ve stavu, který nevyhovuje nikomu. Tohle je hlavní poselství pro celé lidstvo, které bych uvedl na pravou míru tím, že jen člověk jako jednotlivec ví co je dobré. Pochopit a jít dál je krédo člověka, který Ví.

Myslíš, že je reálné že milující lidé, kteří dokáží dát všemu to co potřebuje se dostanou do čela společnosti, nebo je to hudba daleké budoucnosti?
Hudba daleké budoucnosti by to být nemusela, kdyby lidé prohlédli lež, která se s nimi hraje a chtěli změnu. Tou změnou by mohl být člověk, který Ví.

 

Autor: Jiří Herblich | úterý 7.6.2022 12:07 | karma článku: 4,73 | přečteno: 110x
  • Další články autora

Jiří Herblich

Slovo jako ticho nebylo nikdy blíže vám

Kdo najde v tichu Božství, ten najde vše jako jedno v tom, co tvoří. Protože ticho je základ všeho stvoření, kdy v tichu se rodí vše.

2.5.2024 v 6:05 | Karma: 0 | Přečteno: 23x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

U zrodu myšlenky stál ten, kdo hovoří jako ten, kdo jde

Jedině těmito slovy pochopíte, o co jde této filosofii, jde o poznání těla i duše. Kdy duše je jako tělo a tělo jako duše. Jen se nebát jim dát to co potřebují

29.4.2024 v 5:43 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Sjednej si pojištění proti úpadku, protože slova jsou jak vítr, co shodí vše

Nehledejte moudrost tam, kde není, ale žijte životem svým takovým, že život je jako jeden, jen tímto pochopíte vše.

26.4.2024 v 6:04 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Poznání je ošemetná věc, stačí málo a člověk ztratí vše

Nehledejte v těchto slovech jen poznání, ale i výraz duše tak velké, jak velký je tento svět. Proto si tyto slova vryjte do své duše tím, že je pochopíte.

24.4.2024 v 7:37 | Karma: 0 | Přečteno: 50x | Diskuse| Ostatní

Jiří Herblich

Na počátku každé filosofie stojí zákony světa a ty zní takto

Hledáte-li zákony světa naleznete zákon jednoty všeho. Tato jednota je tvořena vším, co obsahujete. Proto si přejte poznat sám sebe jako jednotu, protože tohle je úhelný kámen světa.

22.4.2024 v 6:22 | Karma: 4,84 | Přečteno: 164x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Kvůli změnám klimatu nepřibývá tornád, jen se více dokumentují, říká expert

5. května 2024  9:17

Tornáda jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno...

Naši dinosauři umí čůrat ve stoje, páření se ale vyhýbáme, říká zakladatel parku

5. května 2024  8:56

V „dinosauřích“ zábavních parcích sítě DinoPark najdou návštěvníci věrně zachycená prehistorická...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

  • Počet článků 312
  • Celková karma 3,61
  • Průměrná čtenost 108x
Myslím, že jsem člověk, který se dívá kolem sebe a vidí věci jinýma očima než se snaží představovat média. Která neplní svou funkci tím, že si nevšímají kvality, která je všudy přítomná, místo toho jim jde o krátkodobý zisk, který plodí nekvalitu.

Seznam rubrik